Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár balíků slámy

V pondělí 13. října byl v 12:22 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár balíků slámy na návěsu nákladního vozidla v obci Horní Loděnice. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šternberka a dobrovolní hasiči z Horních Loděnic a Moravského Berouna.

V pondělí 13. října byl v 12:22 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár balíků slámy na návěsu nákladního vozidla v obci Horní Loděnice. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šternberka a dobrovolní hasiči z Horních Loděnic a Moravského Berouna, kteří když přijeli na místo, zjistili, že požár již uhasil řidič vozidla.

Hasiči pomocí nakladače ohořelé balíky rozebrali a provedli závěrečné prolití vodou. Podle vyšetřovatele výše škody dosáhla 50 tisíc korun, příčinou byl zkrat elektroinstalace v části hydrauliky.

V průběhu včerejšího dne, pondělí 13. října, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 12 událostem, z nichž museli zlikvidovat:
2 požáry,
4 dopravní nehody,
3 technické pomoci a
3 ostatní události.


Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje



-swo-

Sdílet