Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár auta se na parkovišti nerozšířil

Pohotový zásah tří jednotek hasičů dnes ráno zabránil rozsáhlému požáru vozidel na parkovišti ve Slovácké ulici v Břeclavi. V 6.43 hodin byl operačnímu středisku HZS ohlášen požár vozidla Škoda Octavia Combi, stojícího na parkovišti v řadě dalších aut.

Pohotový zásah tří jednotek hasičů dnes ráno zabránil rozsáhlému požáru vozidel na parkovišti ve Slovácké ulici v Břeclavi. V 6.43 hodin byl operačnímu středisku HZS ohlášen požár vozidla Škoda Octavia Combi, stojícího na parkovišti v řadě dalších aut.

Na místo vyjely tři jednotky hasičů – profesionální ze stanice v Břeclavi a dobrovolné jednotky ze Staré Břeclavi a Poštovné. Škodovku, která začala hořet v motorovém prostoru, se před jejich příjezdem snažil práškovým hasícím přístrojem hasit majitel dalšího vozu. Plameny se však rychle šířily na celou přední část včetně plastových dílů. Hasiči oheň za několik minut dostali pod kontrolu a v 6.51 hodin plameny dohasili, auto také ochladili.

Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada na elektroinstalaci auta. Požár poškodil motor a přední část vozidla, do kabiny se oheň nerozšířil. Škodu na vozidle s rokem výroby 2005 vyšetřovatel předběžně odhadl na 100 tisíc korun. Rychlý zásah zabránil rozšíření požáru na celé auto a také na sousední zaparkovaná vozidla. Hodnotu majetku uchráněného zásahem hasičů proto vyšetřovatel vyčíslil na 500 tisíc korun.

Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet