Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plzeňští hasiči dostanou na novou techniku

Deset milionů korun vyčlenila letos Plzeň na nákup techniky pro své hasičeAktualizováno

Částka byla určena pro dobrovolné hasiče, ti se ale dohodli s profesionály na rozdělení peněz. Profesionální hasiči tak dostanou pět milionů korun a výměnou dají starší provozuschopnou techniku dobrovolným hasičům.

Za deset milionů korun, které jsou v rozpočtu pro dobrovolné hasiče se nakonec po dohodě nakoupí technika jak pro profesionály, tak pro dobrovolné a ještě část techniky od profesionálů dostanou dobrovolní hasiči.

Za pět milionů by si měli profesionálové koupit dvě nákladní auta, kontejner na vyvíjení pěny pro hašení a přívěs na přepravu plovoucích čerpadel. Za to by měli převést dobrovolným hasičům několik kusů starší techniky. "Je to od města velmi vstřícný krok.

Peníze pomohou nejen profesionálům k nové technice, ale i dobrovolným hasičům k získání sice starší, ale stále funkční a dostačující techniky.

V Plzni funguje asi 16 jednotek, ve kterých je kolem 250 dobrovolných hasičů. Kromě jiné techniky disponují dobrovolní hasiči asi 20 až 22 vozidly, mnohá jsou ale až v havarijním stavu. Stáří 30 let není výjimkou. Z pěti milionů, které dobrovolným hasičům po rozdělení s profesionály zůstanou, se proto použijí tři miliony na nákup techniky a dva na opravy.

V souvislosti s tímto článkem jsme obdrželi tento mail:
Chemopetrol,a­.s.Litvínov nabízí k prodeji dva kombinované hasící automobily na podvozcích T815 s nástavbou rakouské firmy Rosenbauer.Základní TTD voda 2500l, pěnidlo 2000kg, prášek 3000kg,čerpadla 2800l/min nebo 3200l/min. Bližší informace je možné získat na e-mailové adrese
Sdílet