Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár skladu v Libušíně na Kladensku – VIDEO

Dne 14. října v 15:05 hodin byl na tísňovou linku hasičů ohlášen rozsáhlý požár výrobny substrátu firmy Sol mezi obcemi Libušín a Vinařice na Kladensku.

Dne 15. října v 15:05 hodin byl na tísňovou linku hasičů ohlášen rozsáhlý požár výrobny substrátu firmy Sol mezi obcemi Libušín a Vinařice na Kladensku.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno se čtyřmi zásahovými automobily a posilové jednotky dobrovolných hasičů obce Smečno a Pchery se dvěma zásahovými automobily.

Po příjezdu první hasičské jednotky v 15:19 hodin na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár nízké budovy o rozměrech cca 10×12 m v plném rozsahu. Budova sloužila jako míchárna zahradních substrátů, uvnitř budovy byla umístěna autogení souprava, která po celou dobu zásahu ohrožovala zasahující hasiče.

Hasiči prováděli zásah v izolačních dýchacích přístrojích, na likvidaci požáru byly nasazeny celkem tři vodní proudy. První družstvo provádělo průzkum v přilehlých budovách, druhé družstvo se soustředilo na ochlazování svářecí soupravy a třetí družstvo provádělo celkové hasební práce hořícího objektu. Jednotky dobrovolných hasičů po celou dobu zásahu prověděly kyvadlovou dopravu vody na požářiště.

Po lokalizaci požáru v 16.21 hodin začali hasiči strhávat střešní konstrukci a postupně dohašovat jednotlivá ohniska uvnitř objektu. Po vynesení požárem zničeného materiálu byla z vnitřku budovy vynesena svářecí souprava, která byla ještě několik hodin po požáru ochlazována vodním proudem. Požár byl zlikvidován v 18:51 hodin.

Požárem byla zcela zničena výrobní hala a uskladněné stroje. Jako příčina vzniku požáru bylo zanedbání bezpečnostních předpisů. Škoda je vyčíslena na 500 tisíc korun. Uchráněné hodnoty činí 100 tisíc korun.

Zasahující síly a prostředky

CAS 24 – T815 4×4 Terrno (1+5)(HZS Sčk – stanice Kladno)
CAS 32 – T815 6×6 (1+3)(HZS Sčk – stanice Kladno)
CAS 30 – Scania (1+1)(HZS Sčk – stanice Kladno)
PPLA – MB Vario 618 D (1+1)(HZS Sčk – stanice Kladno)
OA – Škoda Fabia ZPP (1+1)(HZS Sčk – stanice Kladno)
CAS 32 – T148 6×6 (1+2)(JSDH obce Pchery)
CAS 32 – T148 6×6 (1+2)(JSDH obce Smečno)

Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno
HZS Středočeského kra­je

-skw-

Sdílet