Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Historie časopisu 150 HOŘÍ a jeho páté číslo

Páté číslo časopisu 150 nám v úvodu představuje Plk. Ing. Jána Olšanského – předsedu celostátního výboru dobrovolné požární ochrany v ČSFR.

Páté číslo časopisu 150 nám v úvodu představuje Plk. Ing. Jána Olšanského – předsedu celostátního výboru dobrovolné požární ochrany v ČSFR.

Následuje článek s názvem „Otec a syn" v němž je představen dnes již velice známý a populární Zdeněk Ondráček, který učí na škole požární ochrany v Brně.

Dalším pokračováním je zde rozepsán článek v rubrice strojní službě, kde je popsána obsluha a údržba CAS 32 Tatra 815

Na tento článek postupně navazuje představení podnikových hasičů z Transgasu ve Strážovicích. Je zde detailně rozepsáno co hasiči v podniku dělají, kolik jich slouží a co je největším rizikem .

Po přečtení článku o podnikových hasičích následuje článek od Václava Hladíka z HZS Prahy, který podrobně rozebírá požár plynovodu, kterýukl 12. února 1991 na pražských Lužinách.

Dalším velice zajímavým článkem je článek od Ing. Zdeňka Hanušky, který je věnován posuzování trosek zřícených budov. Tento článek je rozdělen do více dílů a v každém z nich nás seznámí s nebezpečím, které hrozí při vyprošťování zavalených osob.

V polovině časopisu je článek věnovaný sprinklerovým hasicím zařízením, který je zaměřen na ochranu výpočetní techniky.

O technice hovoří krátký článek, který nám přináší dnes již dobře známý tank T 55 Spot na němž byly provedeny určité úpravy, aby co nejlépe mohl plnit svojí funkci u zásahu.

Poslední větší článek je vzdělávání francouzských hasičů-záchranářů v Grenoblu

V příloze samozřejmě opět najdete oskenované páté číslo časopisu 150


-swo-

Sdílet
Přiložené soubory
První část zobrazit online PDF 14 MB
Druhá část zobrazit online PDF 11 MB