Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po havárii osobního auta u Těšnovic

Dne 16. 10. 2008 v 15:38 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u obce Těšnovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem.

Dne 16. 10. 2008 v 15:38 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u obce Těšnovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Těšnovice došlo k havárii osobního auta zn. Ford Mondeo.

Řidič nezvládl jízdu v zatáčkovitém úseku, vyjel mimo silnici a narazil do kmene stromu. Následně s vozidlem havaroval do pole a převrátil se na střechu. Ve vozidle cestovaly dvě osoby. Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první a okamžitě poskytli první předlékařskou pomoc při ošetření zraněné ruky jednoho z účastníků havárie.

Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byli oba pasažéři předáni do péče lékaře a následně putovali do nemocnice k další nezbytné péči.

Na místo havárie přijeli rodiče řidiče, kteří sdělili, že se o vozidlo postarají sami. Velitel zásahu informoval příslušníky policie o možných rizicích a místo zásahu jim předal. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny a hasiči nerealizovali žádné likvidační ani obnovovací práce za úhradu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet