Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D1 poblíž Lipníku na Bečvou havaroval osobní automobil, muž zemřel

Posádky letecké záchranné služby z Olomouce a další z výjezdového stanoviště v Hranicích zasahovaly v nedělních odpoledních hodinách 24. 7. 2016 u vážné dopravní nehody osobního automobilu na rychlostní komunikaci D1 poblíž Lipníku nad Bečvou, na 301. kilometru. Vozidlo po kolizi vylétlo ze silnice a při vysoké rychlosti narazilo do břehu. Posádky zdravotníků na místě nalezly dvě zraněné osoby, muže a ženu.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Hranic nalezli obě osoby mimo havarovaný vůz. Na místě zahájili předlékařskou péči a nutná bezpečnostní opatření, včetně zajištění vozidla proti vzniku požáru. Po příletu letecké záchranné služby hasiči asistovali zdravotníkům. V navazujícím čase vypomohli s vyproštění vozidla a naložení na odtahovou službu.

Čtyřiačtyřicetiletý muž v bezvědomí, utrpěl velmi vážná poranění v oblasti hlavy, po zajištění dýchacích cest a invazivním aplikování podpůrných léčiv, imobilizovaného pacienta pomocí fixačních pomůcek záchranáři naložili do vrtulníku k transportu do nemocnice. Jeho zranění byla natolik vážná a během převozu do nemocnice bohužel zemřel.

32letou ženu, rovněž po komplexní prohlídce a následném zajištění, imobilizaci, aplikování příslušných léčiv nitrožilně, přepravila posádka RZP sanitním vozidlem k pokračující nemocniční péči. S vážným poraněním oblasti pánve a zhmožděninami břicha předali zdravotníci pacienta na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet