Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K požáru v bytové jednotce vyjeli hasiči do ulice Cíglerova v Praze, hořelo v kuchyni

Do ulice Cíglerova v Praze v 19:35 vyslalo operační středisko jednotky HZS hl. m. Prahy ze stanic č. 5 Strašnice a č. 10 Satalice k požáru v bytové jednotce v 1. NP panelového bytového domu o celkem 10 NP (9 NP a 1 PP). Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár na půdorysné ploše 30 × 50 cm mikrovlnné trouby, umístěné na lednici v kuchyni.

Před příjezdem jednotek byl požár likvidován dvěma náhodnými svědky, kteří provedli násilný vstup do bytové jednotky přes balkonové dveře, a požár likvidovali vodou z místního zdroje. Po příjezdu na místo události jednotky HZS hl. m. Prahy provedly dohašení požáru pomocí vysokotlakého vodního proudu a poté prostor odvětraly přetlakovou ventilací.

V bytové jednotce byl odpojen el. proud a přívod plynu. Na místo se dostavila uživatelka bytu která uvedla, že před cca 19:30 dala ohřívat jídlo do mikrovlnné trouby a opustila byt. Požárem byla zničena mikrovlnná trouba, horní část lednice, na které byla postavena a očazena malba v kuchyni i obytném pokoji. Déle neovlivňovaný požár by se šířil na celé vybavení kuchyně a poté i do prostoru obývacího pokoje.

Příčinou vzniku požáru byla nedbalost uživatelky bytové jednotky, která nechala přípravu potravin bez dozoru a opustila byt. K tomuto jednání se doznala a souhlasila s udělením pokuty. Škoda je odhadnutá na 5 000,– Kč, zásahem byl uchráněn cca 1 milion korun.

por. Pavlína Adamcová
tisková mluvčí
HZS Praha
Sdílet