Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srdeční masáž a kyslík udržel muže při životě

Dne 18. 10. 2008 v 11:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta ve Zlíně, Loukách. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a jednotka hasičů z povolání města Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49, ve Zlíně-Loukách, došlo k havárii osobního auta zn. Lada.

Starší řidič osobního auta dostal zřejmě za jízdy slabost, vyjel mimo silnici a projel zastávkou MHD, kde zdemoloval označník. Následně havaroval do betonového krytu kolektorů a zůstal ve vozidle.

Po příjezdu hasičů byl řidič vytažen z vozu, položen na zem a začaly oživovací pokusy. Hasiči zahájili srdeční masáž a nasadili kyslíkovou dýchací masku. Po několika minutách přijela posádka zdravotnické záchranné služby a lékař se ujal dalších pokusů o zachování základních životních funkcí řidiče.

Asi po dvaceti minutách oživovacích pokusů se podařilo muže stabilizovat a připravit na převoz do nemocnice, kam byl i přepraven. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost hlavního tahu do centra na jeden jízdní pruh. Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-
swo-

Sdílet