Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet osobního automobilu a Expresu 101 Jože Plečnik

Dne 18. 10. 2008 v 08:40hod ohlásil výpravčí žst. Č.Budějovice na operační středisko HZS SŽDC střet osobního automobilu s Expresem 101 na přejezdu v obci Hrdějovice.

Dne 18. 10. 2008 v 08:40hod ohlásil výpravčí žst. Č.Budějovice na operační středisko HZS SŽDC střet osobního automobilu s Expresem 101 na přejezdu v obci Hrdějovice. Na místo vyjela jednotka HZS SŽDC České Budějovice s technikou TA, ARO a CAS 24 L101 a také jednotka HZS JČK České Budějovice s technikou RZA Nisan a CAS 20 Scania.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o vozidlo Fiat Marea, který byl nárazem odmrštěn cca 15 m od přejezdu. Ve vozidle cestovaly 2 osoby. Řidička utrpěla těžké zranění a zůstala zaklíněna ve vozidle, spolujezdkyně ve věku 7 let, utrpěla lehké zranění a před příjezdem jednotek byla již mimo havarované vozilo. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn.

Jednotky provedly odpojení akumulátorové baterie, zafixování krční páteře zraněné řidičky a její vyproštění. Zraněné osoby byly předány do péče ZZS. Na místě dále PČR a nehodové pohotovosti ČD a SŽDC.

Pro požáry cz Vít Soubusta HZS SŽDC CBE


-swo-

Sdílet