Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry plastových kontejnerů

V Olomouci hořely v pátek 17. října plastové kontejnery. K první události vyjížděli profesionální hasiči z Olomouce v 19:44 hodin na ulici Za Vodojemem. Jednalo se o požár plastového kontejneru na tříděný odpad.

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 17. října – neděle 19. října, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 36 událostem, z nichž museli zlikvidovat:
10 požárů
7 dopravních nehod
13 technických pomocí
4 plané poplachy a
2 ostatní události.

17. 10. 2008

OLOMOUC

Požáry plastových kontejnerů

V Olomouci hořely v pátek 17. října plastové kontejnery. K první události vyjížděli profesionální hasiči z Olomouce v 19:44 hodin na ulici Za Vodojemem. Jednalo se o požár plastového kontejneru na tříděný odpad.

Další požár se odehrál v 20:01 hodin na ulici Dobnerova. Tam hořely tři plastové kontejnery s odpadky u obchodního domu poblíž nákladové rampy. Třetí požár dvou plastových kontejnerů byl na operační středisko nahlášen v 20:12 hodin na ulici Foerstrova a poslední ze série požárů oznámil volají v 20:58 hodin. Tentokrát opět hořel plastový kontejner na ulici Za Vodojemem.

Jako jedinou verzí vzniku požáru bylo stanoveno zapálení papírového odpadu v plastovém odpadkovém kontejneru pomocí otevřeného plamene, pravděpodobně nedopalku cigarety, a to ve všech případech. Požáry způsobily škodu celkem 24 tisíc korun.

Ilustrační foto

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje



-swo-

Sdílet