Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u nehody tří zahraničních kamionů a auta na Jablunkovsku

Tři jednotky hasičů zasahovaly téměř pět hodin u nehody tří zahraničních kamionů a polského osobního automobilu Seat Leon, která se stala ve středu 27. 7. 2016 dopoledne u obce Návsí (okres Frýdek-Místek). Vyprošťovací Bizon musel odtáhnout jeden z kamionů, aby mohla být frekventovaná silnice na slovenskou hranici zprůjezdněna.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno krátce po půl jedenácté. Do Návsí vyjely dvě jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Třinec a Ostrava-Zábřeh, odkud vyjel vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon, společně s nimi zasahovala jednotka dobrovolných hasičů z Jablunkova.

Silnici blokovala nehoda dvou slovenských kamionů s návěsy pro převoz klád, litevského kamionu s návěsem pro převoz aut a Seatu Leon. Obešla se bez zranění. Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla před požárem, na uniklé provozní kapaliny na silnici použili nasákavý sorbent a usměrňovali dopravu.

Bizonu se ve středu odpoledne podařilo odtáhnout litevský kamion, aby mohla být silnice zprůjezdněna, ještě jej odtáhl až na odstavnou plochu na česko-slovenské hranici. Oba slovenské kamiony byly schopné jízdy, pro Seat Leon si přijela polská odtahová služba.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet