Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň zničil pokoj nového bytu

Tři jednotky hasičů dnes odpoledne likvidovaly požár bytu v Cukrovarské ulici v Hrušovanech u Brna. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen ve 12.09 hodin, na místo vyjely profesionální jednotky ze stanic v Židlochovicích a Pohořelicích a dobrovolná jednotka z Židlochovic.

Tři jednotky hasičů dnes odpoledne likvidovaly požár bytu v Cukrovarské ulici v Hrušovanech u Brna. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen ve 12.09 hodin, na místo vyjely profesionální jednotky ze stanic v Židlochovicích a Pohořelicích a dobrovolná jednotka z Židlochovic. Oheň vypukl v obývacím pokoji bytu 3 + KK v prvním patře nového třípatrového domu. Mladá žena s dítětem, která byla uvnitř bytu, stihla před plameny utéci na chodbu.

Požár se však rozšířil na téměř celý pokoj a kouř otevřenými dveřmi pronikl na chodu a schodiště domu. Hasiči po vypnutí el. proudu oheň pomocí vysokotlakého proudu lokalizovali ve 12.23 hodin. Protože z bytu hasiči vynášeli a dohašovali ohořelé zařízení, likvidaci požáru ukončili ve 13.46 hodin. Byt i zakouřené společné prostory domu hasiči odvětrali pomocí přetlakové ventilace.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčina vzniku požáru je v šetření, dosud zjištěné poznatky nasvědčují, že oheň vypukl zřejmě nedbalostí při manipulaci s otevřeným ohněm. Celkovou škodu na zařízení a stavební části bytu vyšetřovatel předběžně odhadl na 400 tisíc korun.

Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet