Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další kontejner shořel nedaleko školy na nábřeží ve Zlíně

Dne 21. 10. 2008 ve 12:17 hod. byli hasiči informováni o požáru kontejneru ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Kúty došlo k požáru plastového kontejner na odpad. Požár zpozorovali dva malí kluci, kteří okamžitě událost oznámili ve škole a na tísňovou linku hasičů.

Hasiči byli na místě za tři minuty od výjezdu a už z dálky byl vidět stoupající černý kouř. Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár postupně uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření na další plastové kontejnery a uchránit tak další hodnoty majetku města. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Oba malí „svědci a oznamovatelé“ byli hasiči odměněni plyšovým maskotem dráčkem Záchranáčkem.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Podle svědectví byl požár pravděpodobně založen nedbalostí neznámou osobou, a proto je případ nadále ve společném šetření hasičů i policie. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč.

Požáry kontejnerů, popelnic, odpadkových košů a skládek patří mezi nejčastější požáry ve Zlínském kraji. Jen v letošním roce zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči u 109 událostí. Za celý loňský rok to bylo 166 požárů.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet