Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po havárii auta u obce Roštění

Dne 21. 10. 2008 v 10:04 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u obce Roštění. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů Holešov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že těsně před obcí Roštění došlo k havárii osobního auta zn. Opel Corsa.

Šestačtyřicetiletá řidička vyjela mezi obcí Rymice a Roštění mimo vozovku, kde narazila do hrany betonového mostku a skončila v korytě místní říčky Roštěnka. Při havárii utrpěla žena zranění v oblasti hrudníku a šok.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první a za sedm minut od výjezdu. Pomohli zraněné ženě z vraku auta a následně ji předali do péče zdravotníků. Po prvotním ošetření byla řidička odvezena do nemocnice k další nezbytné péči.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Vytažení vozidla z koryta potoka si zajistil majitel sám, a to technikou z místního družstva. Hasiči preventivně zůstali na místě havárie i po dobu vyprošťování auta, kterému ale pouze přihlíželi.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet