Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody a záchrana psa ze studny

Královéhradečtí hasiči byli v 10:10 hodin přivoláni do areálu nemocnice v Hradci Králové, kde mělo dojít k úniku dusíku. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o nepatrný únik při plnění zásobníku a pracovníci mají vše pod kontrolou. Jednotka nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.

Ve 13:32 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár boudy u Správčického písníku v okrajové části Hradce Králové. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Lochenic a Smiřic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří bouda z plechové nástavby o rozměrech zhruba 2,5 × 5 metrů a přistavěná dřevěná terasa o rozloze 5 × 3 metry. Stavba byla postavena bez řádného povolení a nikdo se na místě v době požáru nenacházel. Hasiči požár lokalizovali ve 14:26 hodin a zlikvidovali ve 14:55 hodin. Celá bouda a terasa byly zničeny. Požár s největší pravděpodobností způsobila nedbalost nebo úmysl neznámé osoby. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

Hasiči z Hradce Králové otevírali dveře bytu v ulici Petra Jilemnického v Hradci Králové, kde zůstalo uzamčeno malé dítě.

Dále pomáhali lidem z kabiny poškozeného výtahu v Durychově ulici.

Před 21. hodinou byli požádáni o otevření bytu v ulici A. Heyrovského v Hradci Králové. Jelikož nebylo možné dostat se do bytu dveřmi, hasiči použili lezecké vybavení a slanili k otevřenému oknu bytu.

Drážní hasiči byli ve 14:58 hodin přivoláni na hlavní nádraží v Hradci Králové, kde mělo dojít k úniku čpavku. Po příjezdu na místo zjistili, že došlo k úniku močoviny ze železniční cisterny, která neohrožuje okolí. Hasiči nezasahovali a vrátili se na základnu.

U Nového Města se srazila tři vozidla

Včera v podvečer došlo na silnici u Nového Města ve směru na Hradec Králové k hromadné dopravní nehodě tří vozidel. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo ke střetu osobního vozidla Audi Quatro se dvěma nákladními vozidly. Řidič osobního vozidla byl mimo vůz a v péči záchranné služby. Řidiči nákladních vozidel Renault a Iveco vyvázli bez zranění. Hasiči odpojili u osobního vozidla autobaterii a zamezili úniku provozních náplní. Uniklé kapaliny zasypali sorbentem a odstranili z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Nový Bydžov)

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Rychnovští hasiči otevírali dveře bytu v Javornické ulici v Rychnově nad Kněžnou. Žena se nacházela uzamčena na balkoně a její dítě v bytě. Hasiči ženě otevřeli balkónové dveře, dítě vyvázlo také bez zranění.

Hasiči vytahovali psa ze studny

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou byli včera odpoledne přivoláni do Javornice – místní části Přím. Do zhruba čtyřmetrové vyschlé studny spadl pes a bez cizí pomoci by se nemohl dostat ven. Hasiči ustavili dvě části nastavovacího žebříku. Jeden z hasičů slezl do studny a psa vynesl. Zvíře neutrpělo viditelné zranění a po domluvě byl pes předán obyvateli obce, který jej předal majiteli. (foto: stanice Rychnov nad Kněžnou)

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli v 08:54 hodin k dopravní nehodě tří osobních vozidel v ulici Na Cihelnách v Jaroměři. Hromadná srážka se obešla bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření, u vozidel odpojili autobaterie a zabránili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči z Jaroměře na žádost Policie ČR otevírali dveře bytu v ulici Na Vrších v Jaroměři.


Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce byli v 11:16 hodin přivoláni k nehodě nákladního vozidla, které u Horního Kostelce sjelo do příkopu. Hasiči pomocí jeřábu vyprostili tahač s návěsem zpět na vozovku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného byli ve 21:07 hodin přivoláni k dopravní nehodě dodávky u obce Slemeno. Řidič Fiatu Ducato vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hasiči odpojili autobaterii a zasypali sorbentem uniklé provozní látky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dobrovolní hasiči z Hostinného vyjeli v 09:03 hodin k očištění vozovky v Prosečné od nánosů bahna. Tato událost se však nepotvrdila a hasiči nezasahovali.

V Úpici se srazila dvě osobní vozidla

Ke srážce dvou osobních vozidel vyjeli včera odpoledne dobrovolní hasiči z Úpice. Osobní vozidla Opel Astra a Š Octavia se srazila v ulici Pod Městem v Úpici. Oba řidiči vyvázli bez zranění. Z poškozených vozidel došlo k nepatrnému úniku provozních náplní, které hasiči zasypali sorbentem a odklidili ze silnice. Obě vozidla zajistili proti požáru a odpojili autobaterie. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: SDH Úpice)

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Hořic byli v 09:44 hodin požádáni o pomoc v ulici Husova v Hořicích. Do větrací šachty kotelny spadla kočka, která se nemohla dostat ven. Hasiči během pár minut kočku vyprostili ze šachty.

Jičínští hasiči otevírali byt v Revoluční ulici v Jičíně.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje




-skw-

Sdílet