Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Hodslavic se srazily dva kamiony, hasiči vyprošťovali českého řidiče

Dvě jednotky hasičů zasahují od čtvrtečního dopoledne 23. 10. 2008 u dopravní nehody českého a polského kamionu u Hodslavic na Novojičínsku na spojce mezi Novým Jičínem a Valašským Meziříčím. Český kamion s téměř 30 tunami cementu blokuje silnici, hasiči museli vystříhávat zraněného řidiče (46 let) z kabiny stejného vozidla, která skončila v příkopě.

Řidič měl především zaklíněnou nohu mezi plechy. Zraněného muže hasiči položili ještě v kabině do vakuových nosítek a pak venku předali rychlé záchranné službě.

Druhý, polský kamion jel bez nákladu a po nehodě zůstal na silnici (obvykle vozí dehet). Jeho řidič (22 let) vyvázl bez zranění.

Na místě zasahují od půl dvanácté profesionální hasiči ze stanice HZS MSK v Novém Jičíně a místní dobrovolní hasiči z Hodslavic. Silnice mezi Novým Jičínem a Valašským Meziříčím (okres Vsetín) je uzavřená, čeká se na přečerpání cementu do náhradního vozidla, postavení a odtažení českého kamionu, což bude mít zřejmě na starosti majitel firmy. Doprava tak může být odkloněna i několik hodin.

Z českého kamionu unikly zhruba tři litry motorového oleje, který hasiči zachytili. Malou část oleje zachytili hasiči sorpčním hadem a sorbentem na hladině potoka, asi 30 metrů vzdáleného od kamionu. Hasiči informovali pracovníky životního prostředí a státního podniku Povodí Odry.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-swo-

Sdílet