Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár osobního vozidla s pohonem na LPG

Dne 23. října 2008 ve 12.52 hodin byli hasiči přivoláni k požáru osobního vozidla Volkswagen Sharon na alternativní pohon k přeloučské čerpací stanici. Řidič vozidla před požárem natankoval do nádrže LPG. Poté chtěl ještě řidič natankovat benzin do nádrže a těsně před příjezdem k čerpací stanici začal z pod přední kapoty stoupat dým.

Dne 23. října 2008 ve 12.52 hodin byli hasiči přivoláni k požáru osobního vozidla Volkswagen Sharon na alternativní pohon k přeloučské čerpací stanici. Řidič vozidla před požárem natankoval do nádrže LPG. Poté chtěl ještě řidič natankovat benzin do nádrže a těsně před příjezdem k čerpací stanici začal z pod přední kapoty stoupat dým. Majitel se snažil pomoci přenosného hasicího přístroje požár uhasit. To se mu na konec podařilo. Zjišťovatel příčin požáru stanovil jako příčinu technickou závadu na vozidle. Nyní se bude zjišťovat, zda požár způsobila špatná elektroinstalace a nebo závada na palivovém systému. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

Ve čtvrtek 23. října 2008 v 15.49 hodin zasahovali přeloučští hasiči u dopravní nehody, která se stala na silnici v Bukovině u Přelouče. Při příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že se jedná o nehodu dvou osobních automobilů. Při nehodě byly zraněny čtyři osoby, z toho tři osoby byly zraněny lehce a jedna osoba utrpěla středně těžká poranění. Hasiči provedli protipožární opatření u obou vozidel a zabránili úniku provozních náplní.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-swo-

Sdílet