Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu v Praze způsobil škodu za dva a půl milionu korun, hasiči zachránili 27 lidí a psa

Krátce před půl osmou byl na operační středisko nahlášený hned několika oznamovateli požár bytu na Zličíně v Praze, v ulici Milotická. Z přízemního bytu se valil černý kouř a někteří volající dokonce říkali, že vidí plameny. Na místo ihned vyjely jednotky ze Smíchova a z Petřin.

Požár jedné místnosti v plném rozsahu zlikvidovali hasiči z vnějšku budovy jedním vodním proudem. Zároveň provedli průzkum v okolních bytech a zachránili 27 osob. Z hořícího bytu pak zachránili psa, který byl intoxikovaný zplodinami hoření a tak na místo povolali Pet Medic. Pes byl v tomto případě jediný ošetřený, nikomu jinému se při nic požáru nestalo.

Po uhašení požáru si velitel zásahu povolal na místo statika, protože žár narušil stropní panel. V bytě hasiči odpojili veškeré energie. PČR přivezla krátce po deváté statika, který rozhodl o nutném vyztužení stropu. Hasiči ze Smíchova s vyprošťovacím kontejnerem a s výdřevou přijeli velmi rychle a pustili se do práce. V 11:11 mohli na operační středisko nahlásit, že strop v bytě je vyztužený dřevěnými trámy. V 11:55 byl zásah ukončen a jednotka se mohla vrátit zpět na svou základnu.

por. Pavlína Adamcová
tisková mluvčí
HZS Praha
Sdílet