Středa 22. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi obcemi Potštát a Olšovec došlo ke smrtelné nehodě, řidička Toyoty zemřela

K dopravní nehodě došlo včera v 9:20 hodin na silnici mezi obcemi Potštát a Olšovec. Podezřelý 20letý mladík řídil dodávkové vozidlo Mercedes Benz Vito, z dosud nezjištěných příčin nezvládl průjezd mírnou pravotočivou zatáčkou, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Toyota Aygo, které řídila 71letá žena z Hranic.

Řidička na místě utrpěla zranění neslučitelná se životem a zemřela. Její 77letý spolujezdec byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Olomouc. Řidič dodávkového vozidla byl zraněn těžce a sanitkou byl převezen taktéž do olomoucké fakultní nemocnice.

Ještě před transportem byla u něho provedena dechová zkouška na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 0,36 promile. Opakovaná zkouška se již nedělala z důvodu jeho zranění a nutnosti převozu do nemocnice. V nemocnici byl proveden odběr krve ke zjištění hladiny alkoholu a zda nebyl pod vlivem omamných látek.

Dva jeho dvacetiletí spolujezdci byli zraněni lehce a byli k ošetření převezeni do hranické nemocnice. U zesnulé byla nařízena soudní pitva. Na místě se nacházel také soudní znalec z oboru dopravy.

Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 300 000 Kč. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti s maximální trestní sazbou odnětí svobody až na 6 let. Okolnosti nehody, příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření.

por. Mgr. Miluše Zajícová
Policie ČR
Sdílet