Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorista zachránil život řidiči hořícího auta

Osmapadesátiletý motorista ve čtvrtek v podvečer v Brně zachránil život 32letému muži, kterého vytáhl z hořícího havarovaného auta. Nehoda, ohlášená operačnímu středisku HZS v 17.19 hodin, se stala v Bítešské ulici na výjezdu z dálnice D1 v Brně-Bohunicích. V

Osmapadesátiletý motorista ve čtvrtek v podvečer v Brně zachránil život 32letému muži, kterého vytáhl z hořícího havarovaného auta. Nehoda, ohlášená operačnímu středisku HZS v 17.19 hodin, se stala v Bítešské ulici na výjezdu z dálnice D1 v Brně-Bohunicích.

Vozidlo Seat Ibiza se zřejmě po smyku dostalo do středového pásu dálničního přivaděče, kde přerazilo sloup veřejného osvětlení a vzňalo se. Těžce zraněnému 32letému řidiči, který zůstal v hořícím autě, zachránil život okolo projíždějící 58letý řidič dalšího auta. Muž okamžitě zastavil a zraněného z auta před plameny vytáhl do bezpečí. Sám však utrpěl popáleniny a zdravotníci ho převezli k ošetření do nemocnice.

Na místě před příjezdem hasičů zasahovali také okolo projíždějící příslušníci Vězeňské služby, kteří se hořící Seat Ibiza snažili hasit čtyřmi ručními práškovými přístroji. Oheň se však rychle rozšířil na celé vozidlo a zlikvidovali ho až zasahující hasiči. K požáru vyjely tři jednotky hasičů – profesionální jednotky ze stanic v Točné a Bauerově ulici a dobrovolná jednotka z Bohunic.

Hasiči oheň dostali pod kontrolu v 17.29 hodin a zlikvidovali v 17.43 hodin. Přeražený stožár veřejného osvětlení hasiči po jeho odpojení od proudu pomocí lana a navijáku sundali se střechy auta a odtáhli mimo vozovku. V 18.32 hodin místo nehody předali policistům a ukončili zásah.

Auto začalo hořet v důsledku nárazu při dopravní nehodě. Škodu na zničeném vozidle vyšetřovatel HZS předběžně vyčíslil na 100 tisíc korun.

Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet