Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mix modrého majáku

To byl název společného námětového cvičení Soptíků SDH Kbely a mládeže Českého červeného kříže Praha 3, 6 a 8, jenž se konalo dne 18. 10. 2008 v Praze na Vítkově.

V sobotu 18. 10. 2008 se uskutečnilo první společné setkání těchto spolků, zabývajících se výchovou mládeže. Proběhlo vzájemné představení a začalo se přednášet. Ze strany hasičů byla přednáška o požární ochraně, ze strany červeného kříže pak první pomoc. V tom náhle přišel povel k výjezdu.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o nehodu dvou osobních vozidel. Soptíci se tedy pustili do prvotního zajištění obou aut a po souhlasu velitele zásahu přišli na řadu křižáci s ošetřením zraněných. Nechyběla zde rozbitá hlava, otevřená zlomenina, odřeniny, zlomená pánev. Díky nešťastné přítomnosti pyromana došlo také k nechtěnému požáru a popáleninám. Oheň byl zdolán pomocí jednoho C proudu z přivolané CAS a popáleniny ošetřeny.

Celá akce se moc líbila jak zasahujícím, tak i figurantům. Komunikace mezi oběma spolky byla na vynikající úrovni a potvrdila tak další budoucí spolupráci.

Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným za skvěle odvedenou práci!

Text: Jaroslav Krulík

Foto: Jiří Hýbl a Ladislav Horáček


-wap-

Sdílet