Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Místnost vulkanizace zasáhly plameny

K požáru ve firmě zabývající se výrobou silikonového těsnění se sídlem v Čeperce, vyjížděli pardubičtí profesionální hasiči z Pardubic dnes, 25. října, ve 4.22 hodin. Po příjezdu na místo si velitel zásahu nechal přivolat i dobrovolnou jednotku hasičů z Čeperky. Přidáno foto

K požáru ve firmě zabývající se výrobou silikonového těsnění se sídlem v Čeperce, vyjížděli pardubičtí profesionální hasiči z Pardubic dnes, 25. října, ve 4.22 hodin. Po příjezdu na místo si velitel zásahu nechal přivolat i dobrovolnou jednotku hasičů z Čeperky.

Jednalo se o výrobní a skladovací objekt. Požár zasáhl místnost vulkanizace. Požárem byly poškozeny nádoby s aktivním uhlím, pece (celkem se tam nacházely 4 pece) a dále vzduchotechnika. Hasičům se stále nedařilo najít hlavní uzávěr elektrické energie. Elektrický proud byl poté vypnut přímo pracovníky VČE. K prováděnému průzkumu použili hasiči i výškovou techniku. Postupně byla odhalována nová a nová ohniska požáru. Hasiči museli provádět odhazování aktivního uhlí a neustále ho prolévat vodou s pěnidlem.

Při proniknutí do objektu oknem v druhém nadzemním podlaží došlo k propadnutí hasiče do prvního nadzemního podlaží. V části objektu totiž nebyla podlaha. Hasič byl převezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice s pohmožděninami. Podle slov velitele zásahu ztěžovalo likvidaci požáru silné zakouření celého objektu a hořící aktivní uhlí, kterého tam bylo velké množství. Pomocí termokamery byla postupně vyhledána všechna ohniska požáru a uhašena. Požár byl lokalizován v 5.14 hodin a zlikvidován v 5.30 hodin. Hasiči se vrátili zpět na základny v 9.16 hodin. Příčina vzniku požáru je nyní předmětem dalšího vyšetřování. Škoda byla předběžně vyčíslena na 2,5 milionu korun.

Info: por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-

Sdílet