Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ředitel pražské záchranky je senátorem

MUDr. Zdeněk Schwarz, který postoupil do druhého kola senátních voleb se dostal do senátu. Kandidoval jako nezávislý kandidát za ODS. V klání porazil lékařku Blanku Haindlovou za ČSSD.

Pan Schwarz porazil svou protikandidátku poměrem 60:40, tedy poměrně s jasnou převahou. Je tak jedním ze tří senátorů, kteří se vyhráli své duely za ODS. ČSSD však drtivě ODS porazila poměrem 23:3.

Pan Schwarz byl pro některé kontroverzním kandidátem. Jako ředitel pražské záchranky má i ve svých řadách plno odpůrců. V samotné ODS byl například kritizován za to, že na předvolebních plakátech neměl logo ODS. Samotný MUDr. Schwarz kritizoval i ministra zdravotnictví Julínka a tvoří tak oponentní křídlo v ODS vedené Pavlem Bémem, primátorem Prahy.

Záchranáři tak mají v senátu svého zástupce. Uvidíme do jaké míry to pro ně bude výhoda. Pokusíme se vám zprostředkovat rozhovor s panem senátorem MUDr. Zdeňkem Schwarzem. Otázkou také zůstává, zda pan Schwarz zůstane sedět na dvou židlích, tedy zda bude i nadále ředitelem pražské záchranky.

Zdeněk Schwarz

Profese: ředitel Zdravotnické záchranné služby hl.m. Prahy

Rok narození: 1963

Web: http://www.zdenekschwarz.cz

Senátorem: ne

Politická kariéra: V Senátu PČR chce prosazovat tvrdou protidrogovou politiku. Zároveň chce přimět firmy, aby část svých zisků vracely formou investic do veřejně prospěšných projektů. Mj. jej podporuje bývalý olympionik Lukáš Pollert. Je bez politické příslušnosti.

-kaw-

Sdílet