Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Odborná příprava jednotek SDHO okresu Praha západ

V sobotu 25. října se konala odborná příprava vybraných jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí dislokovaných v okrese Praha západ. Praktické ověření dovedností členů jednotek proběhlo v osmi samostatně hodnocených disciplínách. Zúčastnilo se 15 jednotek, obec Lety poskytla účastníkům zázemí. Nejlépe si vedla jednotka obce Jíloviště.

Na přípravě a realizaci výcviku se podíleli nejen příslušníci HZS Středočeského kraje ze stanic Řevnice, Jílové a Roztoky, ale i členové SDH Lety a zastupitelé obecního úřadu. Po absolvování teoretické části byly pro jednotky připraveny disciplíny, které směřovaly k prověření znalostí a dovedností jednotlivých členů i celé jednotky. Všechny jednotky se s danými úkoly dokázaly vypořádat. Všeobecně se jako nejslabší projevila oblast pořadového výcviku, který mnohé zaskočil. V dalších činnostech si už jednotky vedly lépe, nejlepších výsledků samozřejmě dosahovaly v požárním útoku či vytvoření čerpacího stanoviště.

Přibližně 70 členů dobrovolných jednotek si vyzkoušelo svoji činnost při simulované dopravní nehodě a připomnělo si jak se postupuje u zásahu s výskytem nebezpečné látky. Nejlepšího bodového výsledku dosáhla JSDHO Jíloviště, dále JSDHO Masečín a na pomyslném třetím stupni se umístily hned dvě jednotky a to JSDHO Osnice a JSDHO Hodkovice. Pořadatelé i účastníci hodnotili formu i průběh odborné přípravy za velice přínosný.

autor mjr. Ing. Miloslava Rýglová



-swo-

Sdílet