Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy HZS Libereckého kraje

Od pátku 24. do neděle 26. října 2008 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje ke 33 ohlášeným událostem. Při dopravních nehodách, u nichž bylo třeba zásahu hasičů, byly zraněny 3 osoby a dvě osoby byly usmrceny.

Smrtelná dopravní nehoda v Polevsku

Na žádost PČ vyjeli v pátek 24. října 2008 v 11:12 hodin profesionální hasiči HZS LK ze stanice Česká Lípa a jejich dobrovolní kolegové z Nového Boru k dopravní nehodě osobního automobilu do obce Polevsko. Automobil zn. Nissan Almera byl havarován mimo vozovku. Uvnitř vozidla se nacházel zaklíněný řidič, u něhož lékař bohužel konstatoval smrt. Po dohodě s PČR hasiči vyčkali na zdokumentování nehody a poté vozidlo vytáhli navijákem na silnici a mrtvou osobu vyprostili bez pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. Následně hasiči místo zásahu předali PČR a vrátili se zpět na základny.

Pomoc při vyšetřování vloupání

V sobotu 25. října 2008 byli v 18:37 hodin hasiči požádáni PČR o technickou pomoc při vyšetřování vloupání do supermarketu v Novém Boru. Místní dobrovolní hasiči pomohli se zpřístupněním střechy pomocí nastavovacích žebříků.

Na balkóně hořela plastová židle

Na základě volání na tísňovou linku 112 vyjela v pátek 24. října 2008 v 09:02 hodin jednotka profesionálních hasičů HZS LK ze stanice Jablonec nad Nisou k požáru plastové židle na balkóně panelového obytného domu v jablonecké ulici Josefa Hory. Požár, který vznikl neopatrností při kouření, hasiči likvidovali deseti litry vody.

Rybářský vlasec uvěznil poštolku

V sobotu 25. října 2008 ve 12:40 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen Městskou policií pták uvízlý v koruně stromu v liberecké Zvolenské ulici. Profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec po příjezdu na místo provedli průzkum, přičemž byl zjištěn dosud živá poštolka ve výšce cca 12m nad hladinou přehrady. Ze země bylo zřejmé, že se poštolka není schopna dostat ze sevření rybářského vlasce. Velitel zásahu rozhodl o nasazení lezecké techniky. Hasiči se pokusili o přiblížení k poštolce. Vhledem k tomu, že na ni nebylo možno dosáhnout, hasiči požádali o zapůjčení rybářského podběráku a tímto poštolku sundali. Následně byla osvobozená poštolka předána pracovníkovi ZOO a jednotka se vrátila zpět na základnu.

Tragická nehoda v Hajništi

V sobotu 25. října 2008 ve 13:19 hodin vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Raspenava a jejich dobrovolní kolegové k dopravní nehodě do novoměstské části Hajniště. Na místě zjistili, že došlo k dopravní nehodě osobního automobilu. Na místě již byla jedna zraněná osoba v péči ZZS. Druhá osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem. Hasiči provedli u vozidla protipožární opatření a vrátili se na své základny.

Ilustrační foto

kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje



-swo-

Sdílet