Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po vážnější dopravní nehodě u obce Lípa

Dne 27. 10. 2008 ve 23:20 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Lípa. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Lípa a Slušovice došlo k vážnějsí dopravní nehodě mezi osobním autem Š Favorit a dodávkou Ford Tranzit.

zaklíněné dveře řidiče dodávky museli hasiči uvolnit speciální technikou

Podle svědků jeli oba řidiči souběžně po čtyřproudé silnici na Slušovice, když jim na vozovku skočila srna. Mladý řidič favoritu udělal úhybný manévr, který nezvládl a narazil do vedle jedoucího tranzitu. Devětatřicetiletý řidič dodávky byl nárazem odhozen a havaroval do protějšího břehu u komunikace.

Hasiči museli použít speciální vyprošťovací techniku, kterou uvolnili sevření dveří u řidiče dodávky. Zraněný muž byl hasiči vytažen ven a předán do péče zdravotnické záchranné služby. Další ošetření a transport do nemocnice si vyžádalo zranění jeho spolujezdce. Jednadvacetiletý řidič z druhého vozu vyvázl jen s lehkým zraněním na hlavě.

Hasiči zajistili oba vraky proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost v dopravě.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet