Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středočeský kraj na MČR HZS ve futsale stříbrný

Dne 24. a 25. 10. 2008 se konalo ve Vysokém Mýtě Mistrovství ČR HZS ve futsalu. Tohoto turnaje se zúčastnil i náš tým Středočeského kraje, který se dostal až do finále a v celkovém pořadí obsadil výborné druhé místo. Tým Středočechů byl složen z hasičů, kteří byli vybráni na turnaji Středočeského kraje v malé kopané v Kolíně.

Mistrovství ČR bylo rozděleno do dvou skupin po 5 mužstvech. Tým Středočechů byl nalosován do těžké skupiny společně s krajem Moravskoslezským, Olomouckým, Plzeňským a Hlavním městem Praha. Do semifinále postoupili naši kluci z třetího místa kde se setkali s druhým ze skupiny B krajem Jihomoravským. Po těžkém zápase kdy výsledek byl nerozhodný 1:1 jsme postoupili do bojů o finále až na penalty 5:4. Zde hlavně musíme vyzdvihnout Karla Tesku z Příbrami, který byl ve všech svých pokusech neomylný.

O postup do finále se bojovalo s krajem Olomouckým, který skupinu A vyhrál. Zde však už Středočeši nechtěli nic ponechat náhodě a vydařeným zápasem zvítězili 5:1. Ve finále je čekal Moravskoslezský kraj, který je již delší dobu nejlepším týmem v republice a jezdí hasiče reprezentovat i na mezinárodní úrovni. Po vyčerpávajícím souboji náš tým podlehl Moravákům 4:0 ačkoli průběh tomu zdaleka neodpovídal. Každopádně druhé místo je velice pěkným výsledkem na tomto turnaji a dík klukům za výbornou reprezentaci Středočeského kra­je.

Tým Středočeského kraje tvořili:
ÚO Příbram – Teska Karel, Šperer Josef, Kaiser Lukáš, Matějka Josef
ÚO Kutná Hora – Potměšil Miroslav
ÚO Kolín – Bradáč Petr, Šrámek Radek, Zeman Dalibor
ÚO Beroun – Drnec Jan
ÚO Benešov – Kašpar Michal


Text: npor. Bc. Dalibor Zeman

autor Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno



-swo-

Sdílet