Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici hořel kamion se značkovým textilem

Bulharský kamion naložený značkovým textilem zasáhl dnes ( 28.10. ) v noci požár na dálnici D2 u Modřic na Brněnsku. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen ve 2.29 hodin, na místě zasahovaly tři jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Lidické a Bauerově ulici v Brně a v Židlochovicích.

Bulharský kamion naložený značkovým textilem zasáhl dnes (28.10. ) v noci požár na dálnici D2 u Modřic na Brněnsku. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen ve 2.29 hodin, na místě zasahovaly tři jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Lidické a Bauerově ulici v Brně a v Židlochovicích.

Nákladní prostor bulharského kamionu začal hořet na 2. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. Plameny šlehající z nákladního prostoru se hasičům podařilo dostat pod kontrolu ve 3.30 hodin. Teprve potom hasiči mohli proniknout na korbu a z jedné strany sundat plachtu. Protože nákladní prostor byl plný mokrých a prohořívajících krabic, hasiči museli náklad vyložit. Vykládání krabic z kamionu a dohašování požáru ukončili ve 4.06 hodin.

Příčina vzniku požáru je v šetření, podle dosud zjištěných poznatků však kamion zřejmě začal hořet po samovznícení převáženého textilu. Škodu způsobenou na převáženém zboží vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 900 tisíc korun.


Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je



-swo-

Sdílet