Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehodu kamionu s únikem většího množství nafty na komunikaci likvidovali hasiči na 311. kilometru dálnice D1

Tři jednotky hasičů z Olomouckého kraje se ve čtvrtek 11. srpna 2016 podílely na náročné likvidaci úniku většího množství nafty na komunikaci, přesněji na dálničním nájezdu do Nového Jičína směr Ostrava.

Operační středisko hasičů převzalo krátce před půl pátou odpolední informaci o dopravní nehodě nákladního vozidla, které po předchozí kolizi sjelo částečně z komunikace a došlo k poškození nádrží. K místu postupně vyslalo profesionální hasiče z Hranic a Přerova, za posílení dobrovolnými hasiči z Bělotína. Řidiči se podařilo vrátit zpět na cestu.

Při pohybu došlo k úniku provozních kapalin na zhruba půlkilometrový úsek rychlostní komunikace. Uniklá nafta se dostala do kanálových svodů a odtokové kanalizace.

Hasiči po svém příjezdu překontrolovali místa zachycující uniklou naftu a vyloučili možné znečištění vodního toku či úniku do půdy. V následujícím čase ve spolupráci s hotovostní službou správy a údržby komunikací (SSÚD Mankovice ) provedli postupné a hlavně velmi fyzicky náročné zasypání sorbentem větší plochy po úniku. S pomocí zametacího vozu poté rychlostní přivaděč uklidili a připravili pro opětovné uvedení do provozu.

Smutné je to, že řidič cizí státní příslušnosti po nárazu do břehu nezastavil a chtěl pokračovat v cestě směrem k Polsku, i přes značné poškození nákladního vozidla se snažil přesvědčit hasiče, že jeho vozidlo je schopno provozu.

Sdílet