Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Rybništi na Děčínsku naboural řidič s osobním vozidlem do sloupu, ten museli odstranit energetici

Řidič osobního vozidla večer nad přejezdem v Rybništi zachránil život srnce, dokázal se jí na silnici vyhnout. Jak ale během pár dalších vteřin zjistil, nebylo to úplně nejlepší rozhodnutí… Po stržení volantu totiž s osobákem narazil do sloupu s elektrickým vedením, který se přepůlil a zůstal viset nakloněný do silnice. Nabouraný automobil skončil ve svahu.

Na místo vyjela dvacet minut po páteční dvacáté hodině profesionální jednotka z Varnsdorfu. Hasiči zjistili, že řidič je nezraněn, vznikla pouze hmotná škoda. Bylo provedeno odpojení autobaterie a velitel zásahu si vyžádal také výjezd zaměstnanců energetické společnosti.

Po obhlédnutí situace a zdokumentování nehody dopravními policisty bylo rozhodnuto o odstranění nakloněného sloupu. Po odpojení elektřiny z něj byly pracovníkem firmy sundáno vedení a pomocí hydraulického ramena byl přemístěn mimo komunikaci. Provoz na silnici byl v té době samozřejmě uzavřen přítomnými policisty.

Majitel si zajistil vlastní odtah, jen bylo potřeba dostat vozidlo ze svahu zpět na silnici. Této role se ujal varnsdorfský speciál Unimog a pomocí navijáku a hydraulické ruky bylo vozidlo opatrně a bez dalšího poškození vyzvednuto zpět na komunikaci.

Přečtěte siCesta od nápadu Unimoga ve Varnsdorfu k realizaci byla dlouhá, cisternu nakonec nahradil technický automobil

Zprvu ne tak náročný zásah si vyžádal několikahodinové nasazení za deštivého počasí a spolupracovali při něm hasiči, policisté hlídkoví i dopravní a zaměstnanci energetické firmy.

Sdílet