Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vybavení jednotky Hasičského záchranného sboru pořízené z veřejné finanční podpory města Prostějov v roce 2008

V roce 2008 schválilo Zastupitelstvo města Prostějov veřejnou finanční podporu na pořízení vybavení pro jednotku Hasičského záchranného sboru na požární stanici Prostějov.

V roce 2008 schválilo Zastupitelstvo města Prostějov veřejnou finanční podporu na pořízení vybavení pro jednotku Hasičského záchranného sboru na požární stanici Prostějov.
Z finančních prostředků byl pořízen automatický externí defibrilátor. Vybavení bude trvale umístěno ve výjezdové technice na požární stanici v Prostějově. Jednotka z požární stanice v Prostějově zasahuje ročně u téměř 1 000 zásahů, z toho více než 60% je na území města.

Přístroj umožňuje provést účinnou resuscitaci zraněné osoby i nezdravotnickým záchranářem. Na zraněného se připevní elektrody, které vyhodnocují srdeční činnost. Po základní analýze přístroj doporučí, nebo nedoporučí provést elektrický výboj.

V případě potřeby provede přístroj bifazický defibrilační výboj. Zařízení vyhodnocuje i efektivitu prováděné nepřímé masáže srdce a navádí nezdravotnického záchranáře ke změně rytmu nepřímé masáže, nebo změně působené síly.

AED plus nepřetržitě analyzuje resuscitaci a zobrazuje EKG křivku. Průběh resuscitace je ukládán ve vnitřní paměti zařízení a umožňuje následné zpracování. Přístroj je možné v kombinaci s resuscitační loutkou využít k nácviku resuscitace nejen pro nezdravotnické záchranáře, ale i širokou veřejnost.

Pořizovací cena přístroje: 70 000,– Kč


Pořízené vybavení bude v rukou hasičů sloužit občanům města Prostějova.


plk. Ing. Petr Ošlejšek, Ph.D.
ředitel územního odboru Prostějov
HZS Olomouckého kraje

-skw-

Sdílet