Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda u Vsetína

Dne 30. 10. 2008 v 09:42 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Vsetína. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v Ústí u Vsetína došlo k vážné havárii osobního auta zn. Š 120.

Starší řidič vyjel mimo silnici, kde s vozem čelně narazil do stromu. Sám vyvázl s lehkým zraněním na hlavě a po havárii z auta sám vystoupil. Jeho manželka, která seděla na zadním sedadle nebyla připoutaná a náraz ji vymrštil přes přední sedadlo spolujezdce až k čelnímu sklu.

Vážně zraněná žena byla zaklíněná přes přední sedadlo a bylo nutné ji vyprostit. Hasič byli na místě za tři minuty od výjezdu a okamžitě nasadili speciální techniku na její záchranu. Pomocí hydraulických nůžek hasiči postupně odstřihli střechu vozu a otevřeli přístup k seniorce.

Po vytažení byla vážně zraněná spolujezdkyně předána do péče zdravotnické záchranné služby. Po nutném prvotním ošetření byla společně s manželem převezena do nemocnice k další nebytné péči a hospitalizaci.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy.

Zdroj: HZS Zlínského kraje

-kaw-

Sdílet