Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyvrácený topol se zastavil o dodávku

Dne 30. 10. 2008 v 11:21 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po pádu stromu na auto v Holešově. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Novosady se vyvrátil vzrostlý topol na zaparkovanou dodávku zn. Citroen Jumper.

Dne 30. 10. 2008 v 11:21 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po pádu stromu na auto v Holešově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Novosady se vyvrátil vzrostlý topol na zaparkovanou dodávku zn. Citroen Jumper.

Hasiči byli na místě za minutu od výjezdu a okamžitě začali řešit vzniklý problém. Velitel zásahu si důkladně prohlédl místo události a nejdříve se chtěl pokusit o odstranění stromu jeho celkovým položením. Příslušníkům Policie ČR se však nepodařilo kontaktovat majitele dalších parkujících vozidel na sídlišti, a proto musel být přijat náhradní plán řešení.

Velitel si vyžádal výjezd další techniky, a to dvacetimetrové automobilové plošiny místních dobrovolných hasičů. Mezitím hasiči sundali náklad z dodávky a připravili si prostor pro postupné rozřezání stromu.

Samotné odstraňování stromu začalo krátce po poledni. Hasiči museli postupovat obzvlášť opatrně, protože nechtěli poškodit další vozy. Všechny odřezané větve tak museli hasiči skládat do koše a postupně svážet na zem. Po odstranění větví byl po dílech rozřezán i kmen, který se podařilo na zem transportovat na úvazcích lan.

Celý zásah byl ukončen až kolem třetí hodiny. Na místě byli také pracovníci technických služeb města, kteří se postarají o odvoz nařezaných částí i úklid silnice.


Zdroj: HZS Zlínského kraje

-kaw-

Sdílet