Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z havarovaného auta uniklo asi 300 litrů nafty, u nehody v Písařově na Šumpersku zasahují dvě jednotky hasičů

Ve středu 17. srpna 2016 byla v 10:16 hodin oznámena na operační středisko HZS Olomouckého kraje dopravní nehoda nákladního auta v obci Písařov na Šumpersku.

Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči ze Štítů. Hasiči po příjezdu zjistili, že při nehodě se zranily dvě osoby, kterým hasiči poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu zdravotnické záchranné služby jim je předali do péče.

Havarované vozidlo hasiči zajistili, odpojili autobaterii a zjistili, že z něj uniklo asi 300 l nafty, částečně na komunikaci, částečně na travnatou plochu. Kontaktováni proto byli pracovníci životního prostředí a Správy silnic Olomouckého kraje. Hasiči uniklou naftu na silnici zasypali sorbentem a počkali na příjezd pracovníků životního prostředí.

Jednotka profesionálních hasičů ze Šumperku je stále na místě (stav k 14:25 hodin), čekají na příjezd odtahové služby. Té budou asistovat při převrácení vozidla zpět na kola. Celou dobu zásahu hasiči spolu s Policií ČR řídí dopravu na frekventované komunikaci.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet