Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

S rozsáhlým požárem strniště v Bílově na Novojičínsku bojovalo šest hasičských jednotek

Šest jednotek hasičů bylo v pátek před polednem povoláno k požáru strniště u Bílova poblíž dálnice D1. Plameny se rozšířily na plochu přibližně 300×300 metrů.

Informaci o požáru strniště obdrželo operační středisko hasičů v pátek 19. srpna sedm minut po jedenácté hodině dopoledne. Na místo bylo postupně vysláno šest jednotek hasičů – profesionálové ze stanic HZS MSK v Bílovci, v Novém Jičíně a Ostravě-Přívozu a dobrovolní hasiči z obcí Bílovec, Studénka a Fulnek.

Plameny se po strništi šířily k přiléhající dálnici D1, zasahujícím hasičům se je však podařilo včas zastavit. Provoz na této silniční tepně nebyl nijak omezen ani ohrožen, pouze v odstavném pruhu byl ve spolupráci se silničáři zřízen prostor pro několik hasičských vozidel, který byl zabezpečen směrovou šipkou.

Ve spolupráci se zemědělci, kteří pomohli oborat požářiště traktorem, se podařilo plameny zastavit zhruba deset minut po půl jedné odpoledne, dalších 20 minut zabrala celková likvidace. Vzhledem k povaze události byla vzniklá škoda nulová.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet