Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rescue Marathon proběhne už po osmé v Kostelci u Heřmanova Městce a blízkém okolí

Jako každý rok pořádá 7. místní skupina Českého červeného kříže Prahy 1 ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Heřmanův Městec cvičení pro dobrovolné záchranářské složky Rescue Marathon.

Letošní ročník je již osmým opakováním této akce a zúčastní se ho bezmála 250 osob. Akce proběhne 22. – 24. 9. 2017 v Kostelci u Heřmanova Městce a jeho blízkém okolí a záštitu nad ní převzal poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky pan Roman Váňa.

Páteční večer bude věnován výuce a nočním modelovým situacím, při kterých si jednotlivé týmy prozkouší spolupráci s větším počtem osob.

Sobota bude od rána věnována hlavnímu cíli našeho cvičení – maratonu. Týmy vyrazí na zhruba 20 kilometrů dlouhou trať. Maraton bude probíhat zhruba mezi 10:00 a 20:00 hod. Poté bude následovat opět vzdělávací blok a možnost provedení „psychohygieny“ se zkušeným psychology a pracovníky krizových linek.

V neděli proběhne pouze krátké zhodnocení cvičení. Nejedná se o soutěž, proto nedojde k vyhlášení vítězů, ale pouze k vysvětlení některých nedostatků a vyzdvižení těch, jejichž výkony zanechají na hodnotících největší dojem.

Ondřej Dostál
Sbor dobrovolných hasičů Heřmanův Městec
Sdílet