Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Soběslavi se srazil osobní automobil s kamionem, ten skončil v potoce

Po 7. hodině ranní vyjeli v úterý 23. srpna 2016 profesionální hasiči ze stanice Soběslav do ulice U Vodičků v Soběslavi, kde se srazil osobní automobil s kamiónem. Kamión skončil mimo vozovku v potoce, jeho řidič vyváznul bez zranění. Osobní auto tovární značky Renault Thalia zůstalo po střetu na silnici, hasiči z něj museli vyprošťovat zaklíněného řidiče.

Spolujezdkyně havarované auto opustila sama. Do příjezdu ZZS hasiči zraněnému poskytovali předlékařskou pomoc. U nehody přistál vrtulník LZS. Havarovaný kamión, který převážel asfaltovou balenku, ležel celý pod mostem přes Mokerskou strouhu.

Průzkum ukázal, že kamión poničil zábradlí a svodidla na mostní konstrukci a že z jeho nádrží vytéká do potoka nafta a separační olej. Únik hasiči zastavili a na likvidaci vyteklých provozních kapalin instalovali sorpční hady a použili sorbent.

Poté, co Policie ČR nehodu zadokumentovala, hasiči museli podél potoka porazit několik stromů, aby bylo možné nejprve přeskládat náklad z kamiónu a následně kamión vyprostit. Poté jednotka zásah ukončila.

Na vyproštění byla povolána specializovaná firma, soběslavská jednotka byla k nehodě po poledni znovu vyslána pro asistenci a následný úklid vozovky. O události byli informování pracovníci SÚS a odboru životního prostředí příslušného městského úřadu.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet