Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 3. listopadu 2008

Dopravní nehody automobilů a motocyklů, požáry, technické pomoci a další výjezdy. Toto vše likvidovaly hasičské jednotky včera, 3.11. 2008 v Královéh­radeckém kraji.

Dopravní nehody automobilů a motocyklů, požáry, technické pomoci a další výjezdy. Toto vše likvidovaly hasičské jednotky včera, 3.11. 2008 v Královéh­radeckém kraji.

Ilustrační foto

Hradec Králové

Královéhradečtí hasiči ráno vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu na Anenském náměstí v Hradci Králové. Řidič motorky utrpěl zranění a byl ošetřen záchrannou službou. Hasiči zajistili místo nehody a vrátili se na základnu.

Před půl osmou ráno byli hasiči z Hradce Králové a Nechanic přivoláni k tragické dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Dolním Přímem a Lubnem. Při střetu dvou osobních vozidel zemřely dvě osoby, další dva lidé byli těžce zraněni. Jedno z osobních vozidel začalo po nárazu hořet. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči z Hradce Králové vyjeli v 19:01 hodin k ohlášenému požáru u bytového domu v ulici Pod Zámečkem v Hradci Králové. Před domem hořela stará sedací souprava. Hasiči požár uhasili za jedenáct minut od ohlášení. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody a zřejmě byl způsoben nedbalostí nebo úmyslným jednáním.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Rychnov nad Kněžnou nezasahovaly u žádné události.

Územní odbor Náchod

Náchodští hasiči vyjeli ve 14:28 hodin k otevření dveří bytu v ulici Pražská v Náchodě.

Broumovští hasiči pomáhali záchranné službě s transportem nemohoucí osoby do sanity v Martínkovicích.

Také hasiči z Jaroměře pomáhali záchranné službě snést nemohoucího pacienta do sanity v Rybalkově ulici v Jaroměři.

Územní odbor Trutnov

Trutnovští hasiči byli v 05:49 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v obci Starý Rokytník. Osobní vozidlo zde narazilo do mostu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru, odpojili akumulátor a zabránili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli po 14. hodině k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v Dukelské ulici ve Dvoře Králové nad Labem. Při srážce osobních vozidel Fiat Ducato a Š Felície byli lehce zraněni oba řidiči. Záchranná služba oba zraněné převezla k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči provedli u vozidel protipožární opatření a zajistili vozidla proti úniku provozních náplní. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

O pár hodin později hasiči ve stejné ulici zasypávali sorbentem uniklé provozní látky a odklízeli je ze silnice.

Hasiči z Vrchlabí byli požádáni o otevření bytu v ulici Pod Strání ve Vrchlabí. Jelikož žadatel neprokázal příslušnost k bytu, hasiči na pokyn Policie ČR dveře neotevírali.

Dobrovolní hasiči z Hostinného likvidovali sršní hnízdo v půdním prostoru domu v Husitské ulici v Hostinném.

Územní odbor Jičín

Hasiči z Nové Paky vyjeli časně ráno k několika požárům plastových odpadkových košů a kontejnerů na odpad v Revoluční ulici ve Staré Pace. Požáry zřejmě někdo úmyslně založil.

Profesionální hasiči z Hořic likvidovali před čtvrtou hodinou ráno požár kontejneru na komunální odpad ve Zborovské ulici v Hořicích.

Novopačtí hasiči byli po páté hodině ráno přivoláni k požáru ve Valdově. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o ohlášené pálení a žádné nebezpečí nehrozí. Jednotka nezasahovala a vrátila se na základnu.

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjeli včera před šestou hodinou ráno profesionální hasiči z Hořic do Ostroměře. Při srážce byli zraněni dva lidé, jedna osoba musela být převezena k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních látek. Po zadokumentování události Policií ČR odstranili části havarovaných vozidel z vozovky a pomohli s jejich naložením na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jedna osoba byla zraněna při nehodě dvou osobních vozidel v obci Holovousy. Po střetu narazilo jedno z vozidel do autobusové zastávky, kde zranilo jednu ženu. Ta byla na místě ošetřena a následně převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči odpojili akumulátory a vozidlo odstranili mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči z Hořic pomáhali záchranné službě s transportem nemohoucí ženy do sanity v ulici Klicperova v Hořicích.

Jičínští hasiči byli v 10:59 hodin přivoláni do ulici Butovská v Jičíně – Novém Městě, kde se na střeše jednoho z domů uvolnil hřebenáč. Vzhledem k tomu, že uvolněná část mohla zranit chodce na chodníku, hasiči pomocí plošiny uvolněný hřebenáč odstranili.

Ke střetu osobního vozidla a motocyklu vyjeli včera odpoledne hasiči z Nové Paky do obce Roškopov. Šestnáctiletý řidič motocyklu Jawa Sport 125 zřejmě nezvládl průjezd zatáčkou a narazil do protijedoucího osobního vozidla Hyundai. Mladý motorkář utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice v Jičíně. Hasiči odpojili u osobního vozidla autobaterii a u motorky zabránili úniku provozních kapalin. Uniklé provozní látky zasypali sorbentem a zlikvidovali. Havarované vozidlo pomohli naložit na odtah a odstranili sklo a další části z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Novopačtí hasiči byli v 19:53 hodin přivoláni do Ruské ulice v Nové Pace, kde došlo k zahoření jističů u rodinného domu. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že vyhořel hlavní jistič. Odšroubovali keramickou pojistku a uživatelce domu doporučili přivolání elektrikáře. Požár nezpůsobil žádné škody.

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-wap-

Sdílet