Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár odstavené dodávky v Uherském Brodě

Dne 4. 11. 2008 v 11:40 hod. byli hasiči informováni o požáru dodávky v Uherském Brodě. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na parkovišti v areálu firem došlo k požáru motoru dodávky zn. VW Transporter.

Zaměstnanci firem si všimli kouře z motoru odstavené dodávky a za použití čtyř přenosných hasicích přístrojů se požár snažili uhasit. Jejich snaha byla úspěšná a zásahem se jim podařilo zabránit dalšímu rozšíření plamenů na kabinu. Včas také přivolali na pomoc hasiče.

Hasiči byli na místě za minutu od výjezdu a na uhašení plamenů bleskově nasadili vysokotlaké vodní vedení. Požár v motoru byl postupně uhašen a zlikvidován. Zásahem se podařilo uchránit další majetek jen částečně poškozené dodávky.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno. Pracovníci firmy uvedli, že po návratu do areálu vozidlo odstavili a odešli. Asi za půl hodiny byl zpozorován kouř a požár. Dalším šetřením se podařilo zjistit, že došlo k závadě na elektroinstalaci ventilátoru chlazení, která způsobila požár v motorovém prostoru.

Díky včasné reakci zaměstnanců se podařilo první plameny utlumit pomocí práškových hasicích přístrojů. Požár poškodil především motor a majiteli napáchal škodu za 50.000 Kč. Uchráněné hodnoty byly vyčísleny také nejméně na 50 tis. Kč.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet