Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 4. listopadu 2008

K úniku pohonných hmot vyjeli hasiči z Hradce Králové na silnici č. E67 u Hřibska. Po dopravní nehodě kamionu došlo k poškození nádrže a úniku nafty. Na místo byl povolán také chemický kontejner a kontejnerový nosič s nádobami na naftu z Hradce Králové.

Královéhradečtí hasiči vyjeli v 11:11 hodin k odstranění pohonných hmot z vozovky po dopravní nehodě na Pražské třídě v Hradci Králové. Benzin unikl z poškozené nádrže osobního vozidla Š 120. Hasiči ropné látky zasypali sorbentem a zlikvidovali. Osobní vozidla odtáhli na nedaleké parkoviště. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dalšímu úniku pohonných hmot vyjeli hasiči z Hradce Králové na silnici č. E67 u Hřibska. Po dopravní nehodě kamionu došlo k poškození nádrže a úniku nafty. Na místo byl povolán také chemický kontejner a kontejnerový nosič s nádobami na naftu z Hradce Králové. Hasiči látku zachytili do speciálních nádob a přečerpali zbývající obsah nádrží do nádob. Nepojízdné nákladní vozidlo odtáhli z vozovky, aby neblokovalo silniční provoz.

V 16:15 hodin hasiči pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity na Pospíšilově třídě v Hradci Králové.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Hasiči z Dobrušky vyjeli v 11:19 hodin k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. II/304 u obce Přepychy. Řidička vozidla z dosud nejasných příčin vyjela mimo vozovku a narazila do stromu. Čtyři lidé byli zraněni a převezeni záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru, odpojili autobaterii a zabránili úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Dobrušky odstraňovali před 13. hodinou kukuřičná zrna, která se vysypala z nákladního vozidla na vozovku. Vysypaný náklad zasáhl plochu zhruba 15 × 1 metr.

Rychnovští hasiči zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel, která se srazila na silnici č. I/14 u Lipovky. Dvě osoby byly zraněny a převezeny záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření, odpojili autobaterie a zajistili vozidla proti úniku provozních látek.

Územní odbor Náchod

Náchodští hasiči pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v Nerudově ulici v Náchodě.

Územní odbor Trutnov

Hasiči ze Dvora Králové nad Labem otevírali dveře bytu v ulici 17. listopadu ve Dvoře Králové nad Labem.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z okresu Jičín nezasahovali u žádné události.

Hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice vyjeli v 15:58 hodin k ohlášenému požáru v areálu firmy Čepro v Cerekvici nad Bystřicí. Nešlo však o požár, ale došlo k poruše čidla elektrické požární signalizace.

Ilustrační foto

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet