Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Uherském Brodě hořely plasty

Dne 5. 11. 2008 v 10:23 hod. byli hasiči informováni o požáru ve skladu firmy v Uherském Brodě.Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Vlčnova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru ve skladu plastových výrobků.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Vlčnova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru ve skladu plastových výrobků.

Zaměstnanci firmy si včas všimli kouře u skladovací haly a při prohlídce zjistili požár v jedné z kójí s plastovými trubkami. Na pomoc si zavolali hasiče a do jejich příjezdu se jim podařilo plameny uhasit pomocí dvou přenosných hasicích přístrojů.

Hasiči byli na místě za dvě minuty od výjezdu a okamžitě pronikli k místu požáru. Plameny už byly uhašeny, a tak se hasiči soustředili na kontrolu místa po požáru a případnému zabránění dalšího možného rozhoření. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Zakouřenou halu museli hasiči odvětrat.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno. Pracovníci firmy uvedli, že na dvoře skládali náklad z kamionu, když si všimli kouře u jedné z hal. Zjistili požár, který také sami uhasili. Požár vznikl po technické závadě na zářivce, odkud se lehce rozšířil na uskladněné plastové odpadní trubky.

Díky rychlé reakci zaměstnanců se podařilo požár včas nejen zpozorovat, ale také uhasit. Požár poškodil osvětlení a část uskladněného plastového materiálu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 30.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-skw-

Sdílet