Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

12:35 – Pomoc Praze z Jižní čech

V tuto chvíli u požáru zasahuje 30 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, a to nejen z Prahy. Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru si vyžádalo jako posilovou jednotku i tři cisterny CAS 32 – T815 z HZS JČK

Od brzkého rána bojují jednotky hasičů s požárem v tržnici v Praze – Libuši. Požár, který zasáhnul dvoupodlažní budovu s uskladněným textilem, se dosud nepodařilo zasahujícím hasičům dostat pod kontrolu. Hlášení velitele zásahu, že požár je již lokalizován, jím bylo odvoláno poté, co se požár začal opět šířit po objektu.

V tuto chvíli u požáru zasahuje 30 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, a to nejen z Prahy. Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru si vyžádalo jako posilovou jednotku i tři cisterny CAS 32 – T815 Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje.

Osádky těchto cisteren ze stanic Jindřichův Hradec, Tábor a Týn nad Vltavou jsou již na místě zásahu a podle příkazu velitele zásahu zajišťují ve spolupráci s ostatními povolanými posilovými jednotkami zásobování vodou prostřednictvím kyvadlové dopravy.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje 

-skw-

Sdílet