Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Chválkova na Pelhřimovsku se srazily dva vlaky, zraněno bylo devět lidí

Na železniční trati Obrataň – Jindřichův Hradec došlo dnes ráno ke srážce osobních vlaků. Výsledkem je devět zraněných. Nehodu šetří pelhřimovští kriminalisté a Drážní inspekce.

Dnes krátce po půl osmé ráno přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o srážce dvou vlaků na železniční trati v katastru obce Chválkov. Na místo okamžitě vyjela hlídka obvodního oddělení z Kamenice nad Lipou. Policisté zjistili, že došlo k čelnímu střetu dvou osobních vlaků.

V jednom z nich bylo zraněno šest cestujících, z toho tři děti, a strojvedoucí. Ve druhém vlaku v době srážky žádní cestující nebyli, zraněni ale byli strojvedoucí a vlakvedoucí. Všichni zranění byli převezeni do pelhřimovské nemocnice. Podle prvotních informací se u všech jedná o lehčí zranění.

Při nehodě nedošlo k vykolejení vlaku. Pravděpodobnou příčinou nehody je selhání člověka. Provoz na trati je v tuto chvíli zastaven.

Mgr. Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce

Na místo události vyjel kompletní výjezd pelhřimovského územního odboru a dále pracovníci Drážní inspekce. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. U obou strojvedoucích provedli dechové zkoušky na alkohol, které byly negativní. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti a veškeré okolnosti události dále prověřují.

por. Bc. Monika Pátková, komisař
Foto: Drážní inspekce & Policie ČR
Sdílet