Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič osobáku vyjel mezi obcemi Dolní Žandov a Stará Voda mimo vozovku, na kolejích se pak střetl s vlakem

V pondělí dne 29. srpna 2016 řídil okolo osmé hodiny večer 22 letý muž osobní vozidlo značky Škoda Octavia po silnici mezi obcemi Dolní Žandov a Stará Voda.

Před mostem vedoucím přes železniční trať Cheb – Plzeň přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, vyjel mimo vozovku a s vozidlem přeskočil tuto železniční trať, kde narazil do protějšího srázu. Zde se zachytil o trolejové vedení, které strhl a i s vozidlem dopadl na kolejový svršek do hloubky přibližně 11 metrů pod úrovní vozovky.

Krátce po dopadu došlo k zachycení vozidla projíždějícím osobním vlakem jedoucího z Mariánských Lázní do Chebu. Ve vlaku se v době střetu nacházelo 10 cestujících, přičemž naštěstí nedošlo u nikoho z nich k žádnému zranění. Řidič osobního automobilu byl se zraněním letecky transportován do nemocnice.

Při dopravní nehodě došlo k poškození vlakové soupravy, přičemž škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 150 tisíc korun. Celková škoda i s osobním vozidlem byla předběžně odhadnuta na částku kolem 215 tisíc korun.

Chebští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Obecné ohrožení a celou věc v současné době prověřují.

nprap. Zuzana Týřová
Policie ČR
Sdílet