Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na turnovské stanici přivítali nový vůz, k nehodám nejen na dálnici bude vyjíždět Volkswagen Transporter

Poslední srpnový den roku 2016 dorazil na stanici profesionálních hasičů do Turnova zcela nový vůz RZA-L2Z, který byl pořízen z prostředků Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů. Dodavatelem byla společnost KOBIT-THZ s.r.o.

Automobil má podvozek Volkswagen Transporter T6 v provedení se zážehovým motorem, automatickou převodovkou a pohonem náprav 4×4. RZA je vybaveno pneumatickým odpružením na obou nápravách, které zvyšuje největší technicky přípustnou hmotnost vozidla na 3,5 tuny.

Nový vůz je vybaven vysokotlakým hasicím zařízením s možností hašení vodou a pěnou, veze také hydraulické vyprošťovací zařízení Holmatro a další výbavu pro odstraňování následků dopravních nehod.

Pro barvu vozu byl použit jasně červený odstín RAL 3024, jde o první vůz HZS Libereckého kraje v tomto provedení. Výrazný prvek, který zvyšuje viditelnost vozu, přispěje k bezpečnosti samotných zasahujících hasičů u dopravních nehod.

Během předání se s vozem zároveň seznámili všichni strojníci na stanici Turnov. Auto čekají kondiční jízdy, částečné doupravení vnitřních prostorů a v brzké době bude zařazeno do výjezdu.

Cena vozu byla 2,7 milionu Kč s DPH.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet