Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z hořícího domu v Praze vyvedli hasiči 3 osoby a zachránili papouška, škoda je odhadnuta na 900 tisíc korun

Hasiči z Radotína, Smíchova, Krče a Petřin bojovali se skrytým ohněm a plameny na střeše do 11:20, kdy velitel zásahu konstatoval, že oheň je už zcela pod kontrolou. Než se tak stalo, vyvedli hasiči z domu tři lidi a vynesli papouška. Hasili jedním vodním proudem k domu a jedním proudem vody po automobilovém žebříku na střeše.

Požár byl skrytý také ve stěnách objektu, k vyhledávání ohnisek hasiči použili termokameru. Dohašovací práce byly ukončeny krátce před půl jednou odpoledne, hasiči se však na místo ještě vrátí na dohlídku.

Profesionálním jednotkám vyjeli na pomoc i dobrovolní hasiči z Velké Chuchle a Lochkova, především kvůli dodávce vody. Byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu.

Jedna osoba byla Zdravotnickou záchrannou službou ošetřena z důvodu intoxikace zplodinami hoření (kouřem). Majitel rodinného domu spolu s PČR vynesl z objektu, kde probíhala částečná rekonstrukce, cenné věci.

Příčinou vzniku požáru byla nedbalost pracovníků s rozbrušovací pilou a autogenem při řezání starého topenářského potrubí ve stěně ve 2.nadzemním podlaží rodinného domu, předběžná škoda je stanovená na 900 tisíc korun.

por. Pavlína Adamcová
tisková mluvčí
HZS Praha
Sdílet