Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru explodovala jedna z láhví

Deset minut po jedenácté hodině dopolední byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár skříňové Avie na komunikaci u obce Štěměchy na Třebíčsku.

Deset minut po jedenácté hodině dopolední byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár skříňové Avie na komunikaci u obce Štěměchy na Třebíčsku. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč společně s jednotkou dobrovolných hasičů z obce Želetava.

Před příjezdem jednotky se pokusil řidič automobilu společně se svým kolegou požár, který vznikl v motorovém prostoru uhasit za použití práškového hasícího přístroje. Dostat plameny pod kontrolu se jim však nepodařilo a oheň se nadále rozšiřoval. Z hořícího automobilu se jim však podařilo zachránit nářadí v hodnotě 90. 000,– Kč.

Při příjezdu jednotek na místo události byl celý vůz v plamenech. Ve vozidle se nacházela svařovací souprava. Pár minut před půl dvanáctou hodinou došlo k výbuchu acetylenové láhve. Při explozi nebyl nikdo zraněn. Hasiči se zaměřili na ochlazování kyslíkové láhve, kterou exploze vymrštila z hořícího automobilu na komunikaci.

Čtyři minuty před pravým polednem byla v místě zásahu obnovena doprava jedním jízdním pruhem.

Plameny napáchaly škodu ve výši 30.000,– Kč (desetitisícová škoda vznikla na starším automobilu, který byl požárem zcela zničen a dvacetitisícová škoda na nářadí, které ve vozidle zůstalo). Příčina požáru se vyšetřuje.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-kow-

Sdílet