Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár chatky v Hrubé Vodě na Olomoucku hasily čtyři jednotky, prohořely desky a trámy v mezistropním prostoru

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly v pozdních nočních hodinách u požáru chatky v půdním prostoru v Hrubé Vodě na Olomoucku.

Informaci o požáru převzala linka tísňové pomoci krátce před jedenáctou hodinou večerní v pátek 2. 9. 2016. Operační středisko k místu ihned vyslalo z centrální požární stanice v Olomouci posádky dvou cisternových vozidel a z řad dobrovolných hasičů posily Velká Bystřice, Hlubočky a Doloplazy.

K prvotnímu hoření došlo v okolí kouřovodu v mezistropním prostoru, poté k prohoření desek a trámů v mezistropním prostoru. Uživatel prováděl hašení chatky vodou ze sudů, čímž zabránil k rozšíření požáru na celou chatku.

Hasiči po svém příjezdu zahájili lokalizaci zahoření u komínového tělesa a následně v půdním prostoru. Jednalo se o zateplenou část, která vyžadovala postupné rozebrání konstrukce a dohledání menších ohnisek.

Krátce po půlnoci se hasičům podařilo požár celkově likvidovat a všechny jednotky se mohly vrátit zpět na své základny. Požár se obešel bez zranění osob.

Vzniklá škoda je prozatím vyčíslena v částce 30 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v tuto chvíli v šetření, vyšetřovatel hasičů pracuje s více variantami možného vzniku zahoření v místech kouřovodu.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet