Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár přístřešku na dřevo

V pondělí 10. listopadu byl v 18:28 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár přístřešku na dřevo v obci Písečná. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Jeseníku a dobrovolní hasiči z Písečné a České Vsi. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří dřevěná stavba

V průběhu včerejšího dne, pondělí 10. listopadu, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 15 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

3 požáry,
1 dopravní nehodu,
9 technických pomocí a
2 ostatní události.

SEVER

Požár přístřešku na dřevo

V pondělí 10. listopadu byl v 18:28 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár přístřešku na dřevo v obci Písečná. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Jeseníku a dobrovolní hasiči z Písečné a České Vsi. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří dřevěná stavba o rozměrech asi 5 × 5 metrů, ve které bylo uskladněno dřevo na hromadě o rozloze asi 2 × 2 metry. Požár hasiči zlikvidovali, hromadu dřeva rozebrali a ohniska řádně prolili vodou. Požár způsobil podle majitele škodu 50 tisíc korun, příčina je zatím v šetření.

Požár televize

V úterý 11. listopadu byl v 7:00 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár v přízemí rodinného domu v Šumperku na ulici Fialova. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči ze Šumperku a Nového Malína, kteří po příjezdu zjistili, že v přízemí jednopatrového rodinného domu hořela televize. V době příjezdu hasičů byl již oheň zlikvidován, bylo nutno pouze zakouřené prostory odvětrat. Při požáru nebyl nikdo zraněn, škodu si majitel vyčíslil na 10 tisíc korun.

OLOMOUC

Požár sazí v komíně

V pondělí 10. listopadu byl v 21:17 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár sazí v komíně rodinného domu v Dlouhé Loučce. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Uničova a dobrovolní hasiči z Dlouhé Loučky, kteří zjistili, že požár se mimo komín nedostal. Hasiči proto hořící saze zlikvidovali a komín vyčistili. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Ilustrační foto

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-swo-

Sdílet